Menu
saatavuus: varastossa

Steenbergs vaniljasokeri

Reilun kaupan vaniljasokeri. Luomutuote. Perinteisellä englantilaisella reseptillä valmistettu täyteläinen, kermainen ja erityisen aromikas vaniljasokeri. Käytä esimerkiksi vohveleiden, kaakaon tai kahvin kanssa.

Ruokosokeria tuotetaan maailmassa enemmän kuin juurikassokeria. Maailman sokerintuotannosta yli 70 prosenttia saadaan sokeriruo'osta, loput juurikkaasta. Sokeria tuotetaan yli 120 eri maassa. 

Sokerimarkkinat ovat kehitysmaiden viljelijöille haastavat, sillä sokerin hinnat vaihtelevat rajusti. Sokerin kauppaan vaikuttavat myös kansainvälinen politiikka ja teollisuusmaiden omille tuottajilleen maksamat runsaat maatalous- ja vientitukiaiset. 

Reilun kaupan järjestelmä tasaa tuottajille hintojen vaihteluja ja edistää pientuottajien pääsyä kansainvälisille markkinoille. Reilun kaupan sokerin myynti kasvaa tällä hetkellä nopeasti niin Suomessa kuin useimmissa muissakin maissa. Suomeen tuodaan Reilun kaupan sokeria lähinnä Malawista ja Paraguaysta sekä kaakaotuotteiden mukana pienempiä määriä muistakin maista. 

Reilun kaupan merkki takaa oikeudenmukaisen korvauksen kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille. Reilun kaupan merkkituotteita ostamalla Sinäkin voit vaikuttaa positiivisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään.

Reilu Kauppa
Kierrätettävä pakkaus

Ainesosat

99% sokeri^, vanilja^
^= Reilun Kaupan

Sokerin alkuperämaa Paraguay, vaniljan Madagascar


Maahantuoja/markkinoija

Aduki Oy