Menu

saatavuus: varastossa

Ruokosokeri

Urtekram Luomu Ruokosokeri

Urtekram Luomu Ruokosokeri on väriltään hunajainen, maultaan lämmin ja karamellimaisen makea Reilun kaupan raakaruokosokeri Paraguaysta.


Sokeri valmistetaan sokeriruokojen mehusta höyrystämällä, minkä jälkeen se kiteytetään, kuivataan ja puhdistetaan.


Ruokosokeria tuotetaan maailmassa enemmän kuin juurikassokeria. Maailman sokerintuotannosta yli 70 prosenttia saadaan sokeriruo'osta, loput juurikkaasta. Sokeria tuotetaan yli 120 eri maassa.


Sokerimarkkinat ovat kehitysmaiden viljelijöille haastavat, sillä sokerin hinnat vaihtelevat rajusti. Sokerin kauppaan vaikuttavat myös kansainvälinen politiikka ja teollisuusmaiden omille tuottajilleen maksamat runsaat maatalous- ja vientitukiaiset.


Reilun kaupan järjestelmä tasaa tuottajille hintojen vaihteluja ja edistää pientuottajien pääsyä kansainvälisille markkinoille. Reilun kaupan sokerin myynti kasvaa tällä hetkellä nopeasti niin Suomessa kuin useimmissa muissakin maissa. Suomeen tuodaan Reilun kaupan sokeria lähinnä Malawista ja Paraguaysta sekä kaakaotuotteiden mukana pienempiä määriä muistakin maista.


Reilun kaupan merkki takaa oikeudenmukaisen korvauksen kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille. Reilun kaupan merkkituotteita ostamalla Sinäkin voit vaikuttaa positiivisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään.

Reilu Kauppa, Luomu

Ainesosat

Ruokosokeri.*
*=luomu

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa (kcal), 400
Energiaa (kJ), 1690
Proteiinia (g), 0
Hiilihydraatteja (g), 99,3
- joista sokereita (g), 99,3
Rasvaa (g), 0
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja (g), 0
Ravintokuitua (g), 0,2
Natriumia (g), 0

Maahantuoja/markkinoija

Aduki