Menu

Cavalor Vitaflor 365

Cavalor Vitaflor 365 hiivavalmiste pitää suoliston kunnossa ja maksimoi ravinteiden imeytymistä.

Se ennaltaehkäisee paksusuolen happamoitumista ja on tarkoitettu päivittäiseen käyttöön. Se edistää painonnousua ja sopii erinomaisesti antibioottikuurien aikana ja jälkeen. Tuote on erityisen suositeltava mikäli hevonen on lievästi ripuloiva tai osoittaa mahahaavaoireita.


Kaikki tarvittavat ravintoaineet imeytyvät elimistöön ohutsuolen kautta ja siksi sen toimiminen on terveydelle hyvin tärkeää. Parantamalla sen bakteeriflooraa, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja näin elimistön vastustuskyky paranee. Monet tekijät voivat häiritä ohutsuolen bakteeritasapainoa. Näitä ovat mm. stressi, tietyt lääkeaineet, ravintotiivisteet jne. Suolisto on hyvin tärkeä osa hevosen ruuansulatusta. Hevosen luonnolliseen ravinto koostuu pääasiassa ruohon ja heinän kuiduista. Koska vaadimme hevosiltamme enemmän, tarvitaan tiivistetympää ravintoa erilaisten pellettirehujen muodossa (korkea tärkkelyspitoisuus). Ohutsuoli ei useinkaan kykene käsittelemään tärkkelystä kovinkaan hyvin, jolloin osa siitä siirtyy paksusuoleen, jossa se muuttuu laktaasiksi. Tämä voi johtaa suolen happamoitumiseen, jolloin pienten mikrobien toiminta häiriintyy. Tällöin kuitu sulaa huonommin ja ravintoaineet erityisesti mineraalit) imeytyvät huonommin.Tämä taas voi johtaa alentuneeseen vastustuskykyyn, heikentyneeseen kuntoon ja/tai ähkyyn. Vitaflor 365 tasoittaa ravintoaineiden imeytymistä, edistää nuoren hevosen hyvää kehitystä ja ylläpitää urheiluhevosen kuntoa.


Koostumus

Cavalor Vitaflor 365 sisältää hiivoja ja inuliinia. Elävät hiivat tukevat bakteereita, jotka käyttävät laktoosihappoja suolessa ja näin ehkäisevät suolen happamoitumista (alentamalla pH:ta), niin että mikrobit voivat työskennellä optimaalisissa olosuhteissa. Tämä parantaa raakakuidun sulamista, mineraalien ja B-vitamiinien imeytymistä. Inuliini on frukto-oligosakkariini (FOS), joka kuuluu probioottisiin valmisteisiin. Nämä sulamattomat ainesosat stimuloivat suolessa jo olevan aineksen kasvua/aktiivisuutta ja siten ne voivat toteuttaa hyödyllistä tehtäväänsä patogeeneja vastaan.


Annostus

urheiluhevoset: 30-40g
harrastehevoset ja ponit: 20-30g
kantavat tai imettävät tammat: 40g

varsat: 10g


Sekoitetaan päivittäiseen ruokaan vähintään 4:n viikon ajan. Voidaan käyttää jatkuvasti.