Menu

Crystal Plaster laastarit

Lääkeaineeton vaihtoehto

Crustal Plaster -kidelaastari ei sisällä lääkeaineita. Tuotteen vaikutus perustuu laastarissa olevien pienten piezosähköisten kiteiden aiheuttamiin sähköjännitteisiin. Jännitteet stimuloivat kehon tiettyjä hermoratoja, mikä heikentää edelleen kivun tunteen etenemistä ns. hitaita hermoratoja pitkin.

Crystal Plaster lievittää ns. nosiseptiivistä särkyä. Se voi olla esim. tulehduksen, ruhjevamman, palovamman tai leikkauksen jälkeistä särkyä. Näille säryille on tyypillistä tasainen, pitkäaikainen jomotus, joka ilmenee erityisesti levossa tai yöaikaan. Vastaavat säryt ovat tyypillisiä esim. reuman, kulumien tai lihasten ylirasitusten kohdalla.


Toimista perustuu ruotsalaisten tiedemiesten tutkimuksiin

Crystal Plaster –kidelaastarin taustalla ovat prof. Bo Nordellin (Luleå University of Technology) tutkimukset. Niiden mukaan laastarissa olevien piezosähköisten kiteiden vaikutus perustuu kiteiden itsestään tuottaman sähköjännitteen ja kehon hermostoverkon yhteistoimintaan.

Kehossamme on erilaisia hermoratoja; A-alfa-, A-delta- ja C-hermoratoja. Lihaksia ohjaavat hermoradat ovat erittäin nopeita A-alfa-ratoja, kun taas jomottavaa kipua viestittävät impulssit kulkevat pääosin hitaita C-ratoja pitkin. Tutkijat Patrick David Wall ja Ronald Melzack esittivät jo vuonna 1965 ns. porttiteorian. Teoria perustuu yksinkertaistettuna siihen, että kun A-beta-hermoratoja sopivasti ärsytetään, sulkeutuu selkänikamien dorsaalisarvissa ”portti”, joka estää C-ratoja pitkin kulkevien kipuimpulssien pääsyn aivoihin ja tajuntaamme. Lopputuloksena kivun tunne lievittyy.


Kidelaastari pitää asettaa mahdollisimman lähelle kipualuetta. Laastarin kiteiden piezosähköiset jännitteet stimuloivat ihoalueen nopeita A-beta-hermoratoja. Sopiva stimulointi estää tai jopa pysäyttää samalta alueelta tulevien, hitaita C-hermoratoja pitkin kulkevien kipuimpulssien etenemisen.


Piezosähköisiin kiteisiin perustuva kivunlievitysmenetelmä on perusterveille aikuisille turvallinen. Menetelmää käytetään yleisesti kipuklinikoilla. Lue erityisistä käyttörajoituksista omasta kohdasta.


Ai akuuttiin, voimakkaaseen kipuun

Crystal Plaster särkylaastari ei vaikuta nopeaan, akuuttiin kipuun. Välittömän kivun impulssit kulkevat ns. nopeita hermoratoja pitkin, eikä niitä voi hillitä piezosähköisellä stimuloinnilla.

Pitkäaikaisten kipu- ja särkytilojen tausta tulee aina tutkituttaa lääkärillä.


Käyttö

Pitkäaikaisten ja jomottavien kiputilojen lievity lievitykseen:

  • Rajatuilla kehon alueilla
  • Lihaksissa
  • Nivelissä ja luustossa

Crystal Plaster -kidelaastari on tarkoitettu tuki- ja liikuntaelinten paikallisten kiputilojen lievittämiseen. Se lievittää pitkäaikaista ja jomottavaa kipua hillitsemällä särkyimpulssien etenemistä selkäytimeen ja edelleen tajuntaan.

Iholle asetettava laastari ei sisällä lääkeaineita.Käyttöohje

Puhdista ja kuivaa kipeä ihoalue huolellisesti, jotta laastari tarttuisi mahdollisimman hyvin.
Irrota laastari liuskasta. Kiteet ovat laastarin keskellä näkyvällä pyöreällä alueella.
Aseta laastari iholle kohdealueen välittömään läheisyyteen; mieluiten luun läheisyyteen tai muuhun kiinteään kohtaan.

Kiinnitä laastari mahdollisimman tiiviisti ihoon, jota ihon ja kiteiden välille syntyy tiivis kontakti.
Aloita käyttö 1 – 2 laastarilla. Lisää laastareita vasta tarpeen mukaan. Yleensä 2 – 4 laastaria riittää.

Kidelaastarit kestävät käytössä 4 – 7 päivää. Käsittelyn voi uusia tarpeen mukaan.
Käyttörajoitukset Älä käytä laastaria, jos sinulla on sydämentahdistin tai rytmihäiriöitä.
Laastaria ei ole tarkoitettu pikkulapsille.
Älä aseta laastaria rikkoutuneelle iholle tai ihottuma-alueelle.
Poista laastarit iholta, jos ne aiheuttavat huonovointisuutta.

Noudata tarkoin pakkauksessa olevaa käyttöohjetta.


Maahantuoja/markkinoija

Valioravinto Oy