Menu
saatavuus: tilapäisesti loppu

Camucin

Histamiini-intoleranssi - Tavallinen ongelma 

Moni meistä saa toisinaan oireita tiettyjen ruoka-aineiden nauttimisen yhteydessä. Pienikin määrä punaviiniä tai voimakasta juustoa voi aiheuttaa päänsärkyä, kasvojen punoitusta tai nenän tukkoisuutta. Oireet voivat johtua histamiinista, jota esiintyy monissa tavallisissa ruoissa ja juomissa. Ongelmaa kutsutaan histamiini-intoleranssiksi.

Diamiinioksidaasi DAO on entsyymi, jota elimistö tuottaa pilkkomaan ruoan sisältämää histamiinia mahasuolikanavassa. Histamiini-intoleranssissa elimistön oma DAO-entsyymin tuotanto ei ole riittävää ja histamiinia pääsee elimistöön aiheuttamaan oireita, joista yleisimpiä ovat ihoreaktiot, kuten punoitus ja kutina tai päänsärky, vatsavaivat ja pahoinvointi. Vaikeimpia oireita ovat hengenahdistus, sydämentykytys tai madaltunut verenpaine. 

Histamiini-intoleranssin oireet alkavat muutaman minuutin tai jopa tuntien kuluttua histamiinipitoisen ravinnon nauttimisen jälkeen. Oireiden vakavuus riippuu nautitun histamiinin kokonaismäärästä. Histamiini voi myös kertyä elimistöön päivän mittaan yhdestä tai useammasta eri ruoka-aineesta.
Ainesosat

Täyteaineet (E460, E463, E553b,E1420, E466), sokeri, maissitärkkelys , pintakäsittelyaine (E904), hapettumisen estoaine (E300), stabilointiaineet (E1201, E422), eläinperäinen proteiiniuute.

Camucin® sisältää luontaista diamiinioksidaasia DAO.
1 kapseli sisältää 4,25 mg proteiiniuutetta (0,298 mg DAO - diamiinioksidaasia), vastaten 47 mg:a kuivattua munuaista.


Annostus

Ennen histamiinipitoisen ruoan tai juoman nauttimista otetaan tarvittaessa 1-2 kapselia. Kapseleiden teho riittää noin kolmeksi tunniksi. Vuorokausiannos 3 kapselia.

Raskauden ja imetyksen aikana ja alle 1-vuotiaille lapsille vain lääkärin
määräyksestä.

Maahantuoja/Markkinoija
Sabora Pharma Oy