Menu
saatavuus: varastossa

Lakritsijuuri

Soria Natural-uutteet edustavat parempaa ja tehokkaampaa fytoterapiaa. Jos uutteen ominaisuudet mahdollistavat, lopullisessa uutteessa alkoholi on korvattu kasviperäisellä glyseriinillä. Glyseriiniä ei kuitenkaan käytetä uuttamiseen.

Suurin osa Soria Natural-uutteista on vakioitu vaikuttavien aineiden mukaan - näin uutteen vaikutus pysyy aina samana.

Tärkein ominaisuus on neutraali ja tasoittava vaikutus. Lakritsinjuuri säätelee mahan toimintaa, virkistää pernaa, tonifioi Qi:tä, se on puhdistava, tulehduksia hillitsevä, harmonisoiva. Ravitsee kaikkia meridiaaneja ja harmonisoi niiden toimintaa. Poistaa kuivuutta. Ravitsee sekä Yiniä että Yangia.

Lakritsinjuuri on kaikkein käytetyin rohdos kiinalaisen lääketieteen rohdosyhdistelmissä, joissa sen funktio on usein toimia harmonisoijana, sitä käytetäänkin yli 90% kiinalaisen lääketieteen rohdosyhdistelmistä.


Lakritsinjuuren glykyrritsiini (glycyrrhizin) on kortikosteroidinen eli luonnollinen kortisoli. Se myös estää elimistön kortisolia hajottavan entsyymin (11ß-HSD2) toimintaa, jolloin veren kortisolipitoisuus nousee. Tämä vaikuttaa suotuisasti mineraalokortikoidien, aldosteronin yms. tuotantoon ja tukee lisämunuaista esim. Addisonin taudin hoidossa.


Glykyrritsiini anti-inflammatorinen ja anelegeettinen vaikutus perustuu TNF-α, IL-6, iNOS ja COX-2 inhibitioon

Lakritsijuuren harmonisoiva vaikutus perustuu glykyrritsiinin ohella glukokortikoidiseen immunosupressiivisuuteen. Ne estävät makrofagien ja antigeeniä tarjoavien solujen toimintaa, HLA-antigeeniekspressiota ja interleukiinien, sekä COX-2 proteiinin synteesiä. Ne vaikuttavat sekä B- että T-soluvälitteisiin immuunireaktioihin (hankittu/spesifi immuunipuolustus), eli adaptiiviseen reaktioon.

Ainesosat

Lakritsijuuri (Glycyrrhiza glabra L.)


Annostus

1 ml kolme kertaa päivässä. Uutteet on pakattu pulloihin, jotka sisältävät pipetin.


Markkinoija/maahantuoja

Natura Media