Menu
saatavuus: varastossa

Sianpuolukka

Soria Natural-uutteet edustavat parempaa ja tehokkaampaa fytoterapiaa. Jos uutteen ominaisuudet mahdollistavat, lopullisessa uutteessa alkoholi on korvattu kasviperäisellä glyseriinillä. Glyseriiniä ei kuitenkaan käytetä uuttamiseen.

Suurin osa Soria Natural-uutteista on vakioitu vaikuttavien aineiden mukaan - näin uutteen vaikutus pysyy aina samana.

Sianpuolukan lehtiä käytetään rohtona virtsateiden ja virtsarakon tulehduksiin. Lehdet kerätään alkukesällä ennen marjojen kypsymistä. Sianpuolukan lehdet sisältävät vaikuttavana aineena lähinnä arbutiinia (5-11%), joka erittyy munuaisissa sellaisinaan mutta hajoaa emäksisessä virtsassa hydrokinoniksi. Normaalisti virtsa on lievästi hapanta (pH 6), mutta bakteeritulehdus voi muuttaa sen emäksiseksi. Hydrokinoni on antiseptista bakteereja tuhoavaa ainetta, jonka vaikutus on tehokkaimmillaan muutaman tunnin kuluttua rohdoksen nauttimisesta. Runsas nesteen ja emäksisten ruoka-aineiden (hedelmien ja vihannesten) nauttiminen tehostaa sianpuolukan vaikutusta.


Uusimmissa tutkimuksissa sianpuolukan arbutiinin on todettu hillitsevän allergisia reaktioita sekä tulehdusreaktioita. Arbutiinilla voikin olla tulevaisuudessa merkitystä tulehduksellisten sidekudossairauksien hoidossa.

Sianpuolukkaa suositellaan käytettäväksi vain lyhyinä kuureina lievissä virtsateiden tulehduksissa.


Ainesosat

Sianpuolukka (Arctostaphylos uva-ursi Spreng)


Annostus

1 ml kolme kertaa päivässä. Uutteet on pakattu pulloihin, jotka sisältävät pipetin.


Markkinoija/maahantuoja

Natura Media