Menu
saatavuus: varastossa

Maarianohdake

Soria Natural-uutteet edustavat parempaa ja tehokkaampaa fytoterapiaa. Jos uutteen ominaisuudet mahdollistavat, lopullisessa uutteessa alkoholi on korvattu kasviperäisellä glyseriinillä. Glyseriiniä ei kuitenkaan käytetä uuttamiseen.

Suurin osa Soria Natural-uutteista on vakioitu vaikuttavien aineiden mukaan - näin uutteen vaikutus pysyy aina samana.

Rohdokseksi käytetään maarianohdakkeen siemeniä. Maarianohdakkeella on kasvilääkinnässä pitkät perinteet. Nykyään sitä arvostetaan parhaimpiin kuuluvana maksarohtona. Maarianohdakkeen kypsissä siemenissä on flavonolignaaneja, joita yhdessä kutsutaan silymariiniksi. Silymariinilla on todettu olevan maksaa suojelevaa vaikutusta. Aine suojaa maksan tylppysoluja erilaisilta ulkoisilta haitoilta, esimerkiksi alkoholin, lääkkeiden ja muiden kemikaalien sisältämiltä, maksaa vahingoittavilta aineilta. Suojaaminen tapahtuu mm. siten, että maksan uloimpien solukalvojen eli membraanien rakenne muuttuu, jolloin myrkkyjen ja muiden haitta-aineiden pääsy maksasoluihin vaikeutuu. Silymariini vilkastuttaa myös maksasolujen tärkeitä aineenvaihdunnallisia prosesseja jopa niin, että jo syntyneet vauriot korjaantuvat osittain.


Maarianohdaketta suositellaan suojelemaan maksaa, tukemaan maksan toimintaa, hepatiittiin eli maksatulehdukseen ja maksaoireisiin. Maksan toimiessa vajaatehoisesti alkaa esiintyä nk. maksaoireita, joita ovat  mm. huono ruokahalu, väsymys ja yleisesti heikentynyt vointi. Näihin oireisiin on saatu helpotusta maarianohdakeuutteella. Kasvi on osoittautunut erityisen hyödylliseksi rasvamaksan hoidossa. Hyviä kliinisiä tuloksia on saatu myös maksakirroosin hoidossa. Ainesosat

Maarianohdake (Silybum marianum Gaertn)


Annostus

1 ml kolme kertaa päivässä. Uutteet on pakattu pulloihin, jotka sisältävät pipetin.


Markkinoija/maahantuoja

Natura Media