Menu

Teet ja kahvit


Clipper

Clipper Teas on brittiläinen perheyritys, jonka tavoitteena on laadukkaan ja maukkaan teen tuottaminen ihmisten ja planeetan hyvinvoinnista tinkimättä. Clipperillä on laaja ja eettisesti kestävä valikoima mm. Reilun kaupan luomuteetä, -kahvia ja -kaakaota.

Les Jardins de Gaïa

Les Jardins de Gaïan perustana ovat luomutuotannon ja Reilun kaupan filosofia ja käytäntö. Gaïan teet osoittavat esimerkillisesti, kuinka teessä voidaan saavuttaa erinomainen maku ja korkea laatu samalla kunnioittaen ihmisiä ja luontoa. Upeimmat teelaadut ja makuelämykset syntyvät rikkaasta maaperästä ja monimuotoisesta luonnosta, ikiaikaisen osaamisen ja tradition kautta.


Vuonna 1994 perustettu Les Jardins de Gaïa on alusta asti tehnyt aktiivisesti työtä edistääkseen luonnonmukaista viljelyä, reilua kauppaa ja kestävää kehitystä ympäri maailman. Gaïa tekee pitkäaikaisia sopimuksia viljelijöiden kanssa ja luo taloudellisen vakauden mm. ennakkomaksuilla ja hinta- ja ostomäärätakuilla sekä tukee pieniä osuuskuntia ja paikallisia hankkeita ympäristön ja ihmisten hyväksi. Reilun kaupan projekteja on käynnistetty Intiassa, Kiinassa, Afrikassa ja Itä- ja Kaakkois-Aasiassa.


Les Jardins de Gaïan tuotteet kantavat ansaitusti useita arvostettuja ja luotettavia sertifikaatteja: ECOCERT/AB (luomu), DEMETER (biodynaaminen viljely) ja MAX HAVELAAR (Reilu kauppa). Gaïalla on tällä hetkellä enemmän Max Havelaar Reilun kaupan sertifioituja tuotteita kuin yhdelläkään toisella yrityksellä Ranskassa.


Higher Living

Higher Living on sekoittanut omat yrttiteelaatunsa jo yli 45:n vuoden ajan – he tietävät asian jos toisenkin teen ja yrttiteen maailmasta. Yrtit hankitaan suoraan toimittajilta ympäri maailman ja sekoitukset valmistetaan omassa tehtaassa Gloucestershiressa, Iso-Britanniassa. Teepusseissa ei käytetä liimaa eikä niittejä – ei mitään mikä ei kuulu kunnon nautintoon. Higher Living yrttiteet ja teesekoitukset eivät ole tummia, kitkeriä tai tunkkaisia. Ne ovat puhtaita, aitoja ja kirkkaita!

Higher Living -teetä (miksipä ei muitakin) voit käyttää myös jääteen valmistukseen! Keitä kannullinen vettä ja hauduta määrään 6 pussia teetä. Lisää kaksi lasillista kivennäisvettä, runsaasti jääpaloja sekä sokeria/hunajaa makeutuksena. Nauti raikkaana janojuomana!

Numi

Numi on Yhdysvaltojen suurin Reilun kaupan teen maahantuoja. Yritys on mukana tukemassa lukuisia yhteisöprojekteja ja luomassa kestäviä työ- ja asuinympäristöjä ympäri maailman, mm. Pohjois- ja Etelä-Intiassa, Kiinassa ja Etelä-Afrikassa. Numi on lisäksi sertifioitu B-Corporation-yritys, joka kiinnittää erityistä huomiota työntekijöidensä, yhteisöidensä ja ympäristön oikeudenmukaiseen kohteluun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Pukka

Pukka on korkealaatuinen teesarja Englannista. Kaikki Pukka-teet ovat luomulaatuisia ja osa myös Reilun kaupan tuotantoa.

Østerlandsk Thehus

Englannin kuningatar Victorian 50-vuotis juhlavuonna 1887, juotiin teetä, jonka englantilainen admiraali oli tuonut mukanaan maailmalta.Teen maku ja laatu teki suuren vaikutuksen Søren Vilhelm Jacobseniin, joka toi teen Kööpenhaminaan. Hän innostui teestä niin paljon, että perusti Tanskaan teehuoneen, joka toimii vieläkin. Østerlandsk Thehus on perustettu vuonna 1889.


Jacobsenin perhe omisti Østerlandsk teetalon aina vuoteen 1981 asti, jonka jälkeen sen uusi omistaja Evy Svendsen, alkoi johtaa yritystä. Østerlandsk teetalo on edelleen Tanskan suurin ja tunnetuin teetalo. Ihanan lisän Østerlandsk irtoteihin tuo se, että ne myydään ihanissa 15 cm korkeissa peltipakkauksissa.