Menu

Raakakaakaonibsit

Kaakaonibsit eli kaakaorouhe on kuoritun kaakaopavun palasia, suklaata puhtaimmillaan! Tosin ei välttämättä kannata kokeilla sellaisenaan, ellet ole tottunut voimakkaaseen makuun. 

Kaikki antioksidantit, mineraalit, välittäjäaineet ja ylipäätään kaikki mahdolliset suklaaseen liitetyt terveysvaikutukset ovat kaikista tiiviimmässä muodossa juuri kaakaopavussa ja kaakaorouheessa. Raaka kaakaopapu on eräs luonnon parhaista superfoodeista, koska siinä on valtavasti mineraaleja ja muita hyviä aineksia. 

Monet kaakaon herkistä ominaisuuksista tuhoutuvat paahdettaessa, joka on tavanomainen käsittelymuoto kaakaolle, joten raaka kaakao on huomattavasti ravinteikkaampaa kuin "tavallinen". 

Raaka kaakaopapu sisältää erityisen paljon mm. seuraavia aineksia: magnesium, rauta, kromi, mangaani, sinkki, kupari, anandamiini*, fenyylietyyliamiini**, serotoniini*** 

* Anandamiini on sama kemikaali jota vapautuu urheilijalla, ja joka aiheuttaa urheilemisen jälkeisen hyvän olon. 

** Fenyylietyyliamiini on sama aine, jota vapautuu aivoissa kun ihastumme - siksi kaakao yhdistetään rakastumiseen. 

*** Serotoniini on aivojen välittäjäaine, jonka häiriöt ovat keskeisiä mm. masennuksessa. Paitsi että kaakao sisältää serotoniinia, se sisältää myös aminohappo tryptofaania ja kaikkia B-vitamiinejam joita siis tarvitaan välittäjäaineiden valmistukseen. 

Puhdistamon kaikki kaakao on: 

  • Ecuadorista 
  • Criollo-lajiketta 
  • Arriba Nacional Fino de Aroma -laatua